Wednesday, 12 March 2014

TESTIMONI ESP

Nah...nk share dengan anda semua tentang kehebatan esp ni..no wonder laa kan produk ni mendapat permintaan yg tinggi,sbb ia memang benar-benar berkesan untuk pelbagai jenis masalah kesihatan...hari ni saya nk share testimoni mengenai seorang customer yg menghadapi masalah gastrik...Alhamdulillah selepas mengamalkan meminum ESP secara konsisten,masalah gastrik yg dihadapi beransur-ansur hilang..

So sempena bulan promosi ESP ni,apa kata anda ajak saudara-mara..kawan-kawan untuk beli produk ni..buy 6 FREE 1!!Takkan anda nak lepaskan peluang ni kan..kita pakat2 beli.boleh dapat FREE MEMBERSHIP...pertengahan bulan depan boleh dapat bonus dari Shaklee...best kan!!

Jangan malu jangan segan...anda boleh pm/sms/whatsapp saya kat 013-4887082. Nk tanya tentang esp boleh..nk tanya tentang produk shaklee yg lain pun boleh..InsyaAllah saya sedia membantu..

013-4887082(lizawana)
Id 1024671
Fb page: shahirulliza suppliment

Saturday, 1 March 2014

PROMOSI SHAKLEE MAC 2014

RM0.00 Shaklee: Mar'14 Buy 6 Free 1 Promotion - ESP Soy Protein Isolated Powder (00P209) DN726, 234UV. Place your order now!

Yeahhh promosi ESP kembali lagi!!!! Jangan tak tau ye..ESP ni adalah produk shaklee paling hot tau! Hot demand... hot selling... segala macam hot pun ada.

Energising Soy Protein ataupun ESP adalah serbuk protein berkualiti tinggi yang telah melalui ujian klinikal yang paling banyak. Ia  mengandungi kacang soya non GMO, 22 asid amino, rendah kolestrol dan rendah lemak. Sesuai diminum oleh semua peringkat usia (kecuali kanak2 tak berapa digalakkan). 1 tong ESP mampu bertahan dari 1-2 bulan. Jimat kan!

Kenapa saya kata ESP ni sangat penting untuk badan kita?? Sebab...makanan utama sel dalam badan adalah protein.

SEL--> TISU --> ORGAN --> SISTEM

KELEBIHAN ESP:

♥ Membantu membina & memperbaiki tisu dalam badan.
♡ Memberikan tenaga yang berpanjangan.
♥ Menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.
♡ Diproses dengan air (tanpa bahan kimia ok!) untuk mengekalkan sumber semulajadi ISOFLAVON seperti genistein & daidzein.
♥ Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada nilai harian kalsium untuk menyokong tulang.
♡ Kandungan fitoesteogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menopaus.
♥ Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paeas gula dalam darah.
♡ Shaklee HANYA menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya iaitu NON-GMO(disahkan oleh IPP).
♡ Mengandungi semua asid amino yang diperlukan oleh tubuh termasuk 9 asid amino penting yang tidak mampu dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
♥ Tanpa perisa, pewarna, pemanis & bahan pengawet tiruan.
♥ Tanpa kolestrol dan tanpa laktosa.

Apakah akibatanya jika badan kita kekurangan protein?

》Badan akan rasa lemah, lesu, tak bermaya dan akhirnya jadi menggeletar.
》 Kolestrol tinggi, tekanan darah jadi rendah.. akan mudah rasa pening.
》 Punca ulser perut & ulser  usus.
》 Luka menjadi lambat sembuh dan akhirnya meninggalkan parut.
》 Boleh mengganggu penglihatan. Lama kelamaan mata akan jadi kabur.
》 Antibodi badan jadi tidak kuat..penyakit mudah menyerang.

It's all about life!

     Alhamdulillah....masih diberi kesempatan & peluang utk menulis@update blog saya ni yg dh bersarang sekian lama...huhu..
    
     Sedar tak sedar kita dah masuk bulan yg ke 3 di tahun 2014 ni..cepat je masa berlalu..bila fikir kembali apa yg telah kita lakukan dlm kehidupan ini..trdetik di minda adakah banyak kebaikan yg kita lakukan ataupn banyak kejahatan yg menerpa diri kita?? Walau apa pun yang berlaku, betulkan niat...teruskan perbaiki diri & istiqamah lah dalam menjalani perintah Yang Maha Kuasa.

     Saya bukanlah seorang yg bijak pandai dlm ilmu agama ni tapi Alhamdulillah semenjak saya join group shaklee di bawah empayar JUTAWAN..amalan utk rohani semakin bertambah!yeay!!shaklee byk mengajar sy bahawa bukan hanya kekayaan duniawi sahaja yabg ingin dikejap tetapi bekalan untuk ke sana juga perlu diutamakan..bukan mudah untuk mendidik hati agar redha dengan semua ketentuanNYA...

     Dalam group ni juga kita tak rasa terasing..tak rasa bersendiri...semuanya ringan tulang untuk membantu...berkongsi ilmu...berkongsi teknik buat selling..so u just duplicate je cara master2 kami buat utk berjaya...InsyaAllah jika kita benar2 berusaha..sabar dan redha,kejayaan pasti milik kita!

     Jom join group sy!!! Sama2 kita berganding bahu utk sama2 berjaya!! Pastikan anda mempunyai target yg jelas ye...

013-4887082(lizawana)
Sid 1024671
FB page: shahirulliza suppliment

Thursday, 7 November 2013

SHAKLEE CAROTOMAX



Pengambilan purata karotenoid lutein, likopena dan beta karotena adalah hanya 8mg. CaratoMax membekalkan lebih 13mg (21500IU) karotenoid berfaedah ini.
 
CaratoMax baru ini mengandungi 6 variasi karotena, diekstrak dari rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dan lain-lain.
 
MANFAAT UTAMA:
 
# Lebih Selamat Dari Vitamin A - Penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A. Pengambilan vitamin A yang berlebihan didapati boleh menyebabkan toksisiti. Walaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932, satu prekursor vitamin A dan didapati selamat untuk pengambilan.
 
# Mempertingkatkan Penglihatan - Ia menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam di mata.
 
# Meredakan Penyakit Kulit - Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, akne, ulser mulut.
 
# Melindungi Epithelial - Ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.
 
# Melawan Kanser dan Oksidasi - Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser terutama sekali kanser paru-paru & payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati teroksida.
 
# Menghalang Infeksi - Merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru; batuk, hepatitis, asthma dan selsema.
 
Menggalakkan Perkembangan Normal dan Sihat - Merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi. Juga untuk penghasilan sperma yang sihat.


HEALING CRISIS

Bismillahirrahmanirrahim......

Assalamualaikum semua! apa khabar anda hari ni? dah breakfast? suppelement Shaklee dah telan? Ok, kali ni saya kongsi sedikit info mengenai 'healing crisis' ataupun krisis pemulihan. Ramai diantara kita yang mengambil supplemen akan mengalami perkara seperti ini tapi tak ramai yang tahu itu sebenarnya adalah krisis pemulihan. Jom kita baca apa itu krisis pemulihan...
 
Sesetengah orang akan melalui satu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil supplemen dietary. Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit tetapi sebenarnya BUKAN. Ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan seharian kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh supplemen, krisis pemulihan terjadi.
 
Sewaktu jangkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali. Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari. Walaubagaimanapun, tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk pulih.
 
Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah tertimbun di dalam tubuh kita untuk jangkamasa yang lama.... sisa-sisa, makanan berkimia, lemak dan stress ditambah dengan diet yang tidak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Supplemen dietary membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.
 
Pada waktu detoksifikasi ini, ada kemungkinan kita akan berasa pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (Perut kembung, lapar), cirit-birit, kahak berlebihan, kencing yang keruh, berasa hangat, berpeluh dan lain-lain. simptom-simptom ini adalah berbeza bagi setiap individu dan akan berlalu 1 hingga 2 minggu.
 
Sewaktu jangkamasa krisis pemulihan ini, anda dinasihatkan minum air bersih yang banyak ( 3 liter), rehat secukupnya dan memakan lebih sayur-sayuran & buah-buahan. Selagi mana kita memahami ini adalah simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini.

Monday, 4 November 2013

SET-SET SHAKLEE

Back to mode berbisnes! hehehe... hari ni saya nak berkongsi tentang kombinasi set vitamin Shaklee mengikut keperluan.





Set Kesihatan Optimum
- Vita-Lea (120 tabs)
- B Complex (120 tabs)
- SR Vita C (180 tabs)
 
 
 
Set Ibu Menyusu
- Vita-Lea (120 tabs)
- B complex (120 tabs)
- SR Vita C (180 tabs)



Set Ibu Meyusu (Optimum)
- Vita-Lea (120 tabs)
- B complex (120 tabs)
- SR Vita C (180 tabs)
- Alfalfa (330 tabs)
- Ostematrix (120 tabs)
- Energizing Soy Protein (850gm)



Set Berpantang / Pembedahan
- Vita-Lea (120 tabs)
- B complex (120 tabs)
- SR Vita C (180 tabs)
- Zinc (120 tabs)



Set Period tak teratur / PCOS / Kesuburan
- Vitamin E (120 caps)
- SR Vita C (180tabs)
- GLA complex (60 caps)



Set Kecantikan Kulit
- Vitamin E (120 caps)
- B complex (120 tabs)
- SR Vita C (180 tabs)
- GLA complex (60 caps)



Set Resdung / Asthma / Allergi / Eczema
- B complex (120 tabs)
- SR Vita C (180 tabs)
- Alfalfa (330 tabs)



Set Sistem Pertahanan Badan @ Immune Booster
- Nutriferon (30 x 1.2gm)



Set Ibu Mengandung (Trimister 1)
- Vita-Lea (120 tabs)
- B complex (120 tabs)
- SR Vita C (180 tabs)
- Ostematrix (120 tabs)



Set Ibu Mengandung (Trimister 2&3)
- Set J-1 + Omega Guard (90 caps)



Set Kuruskan Badan
- Alfalfa (330 tabs)
- Lecithin (180 caps)
- Herb-Lax (120 tabs)



Set Suami Isteri
- Vitamin E (120 caps)
- Alfalfa (330 tabs)
- Ostematrix (120 tabs)


Set kombinasi di atas adalah mengikut keperluan kesihatan anda ye. Ini adalah kombinasi cadangan dari SID masing-masing.Set cadangan selain yang tertera, anda boleh hubungi saya untuk dapatkan panduan. InsyaAllah saya akan bantu.

Nak dapatkan harga yang LEBIH MURAH dari harga pasaran??? Boleh ajee.... just pm/sms/whatsapp/wechat saya ye! Nak dapat harga ahli pun boleh juga.Saya akan tunjuk macamana caranya.

                                        LIZAWANA BT HALIDIN
                                        SID 1024671
                                        013-4887082
                                    fb page: shahirulliza supplement

SALAM MAAL HIJRAH 1435

          Salam Maal Hijrah 1435 buat anda semua! Semoga kehadiran tahun baru kali ini akan membawa 1001 keberkatan dan kebahagiaan buat kita semua...rezeki yang halal semakin berlipatganda... kesihatan yang lebih baik & kehidupan yang lebih sempurna! Semoga segala impian kita akan tercapai, bukan sahaja untuk kehidupan di dunia tetapi juga untuk bekalan kita ke sana nanti.