Sunday, 29 September 2013

SHAKLEE CINCH SHAKE MIX




KENAPA KEBANYAKAN DIET KITA GAGAL????
 
Kita selalu risau apabila berat badan mula bertambah..dan apabila berat badan semakin meningkat, berdiet adalah langkah yang diambil oleh kebanyakan dari kita..akan tetapi tidak semua diet itu berjaya..kebanyakan diet kita gagal...kenapa ya?? Ini jawapannya;
 
  • Kekurangan Nutrisi
  • Sukar Untuk Mengikuti
  • Hasil Yang Lambat
  • Kandungan Tidak Selamat
  • Merendahkan Kadar Metabolisme
HAKIKATNYA: kita akhirnya hilang kesabaran, kepercayaan dan harapan....
 
tapiiii...anda jangan mudah berputus asa, cuba baca info di bawah ni dulu..
 
 
Setiap kali anda minum Shaklee Cinch, anda akan mendapat 24gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6gram serat larut. Makanan yang kaya dengan protein diperlukan untuk membina otot kerana otot yang akan menaikkan kadar metabolisme dan juga membakar kalori. selain itu, ia juga dapat membantu kita untuk menahan lapar.
 
 
Faedah utama:
 
  • Indeks glisemik - 22; sesuai untuk penghidap kencing manis
  • Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protein dipertingkatkan dengan leucine- asid amino
  • Pewered by leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan
  • 24g protein setiap hidangan untuk membantu anda berasa puas dan kenyang
  • Tinggi kandungan serat - 6g serat setiap hidangan
  • Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin  mineral penting
  • Penggunaan soya BEBAS GMO
  • Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis

SHAKLEE ADVANCED JOINT HEALTH COMPLEX



Advanced Joint Health Complex* mengandungi satu bentuk ekstrak Boswellia yang telah ditunjukkan dalam kajian klinikal, mampu meningkatkan keselesaan sendi dalam jangkamasa seawal 5 hari- hampir 28% lebih pantas dari yang didakwa oleh satu jenama terkemuka!

Ramuan yang dirumus secara saintifik ini merangkumi ramuan yang terbukti secara klinikal:
♥ Menggalakkan mobiliti
♥ Meningkatkan fleksibiliti
♥ Menibgkatkan fungsi sendi
♥ Menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang

Juga merangkumi kombinasi kesihatan-sendi yang direka khas: zinc, kuprum, manganese dan vitamin C. Setiap satunya memainkan peranan yang unik dan kritikal didalam membangunkan kolagen penghubung dan rawan yang sihat.

Tidak seperti kebanyakkan supplemen kesihatan sendi, New Advanced Joint Health Complex* tidak mengandungi kondroitin, satu bahan yang terbukti didalam ujian klinikal, yang menghalang penyerapan glukosamin. 100% bebas kekerang dan 100% vegetarian- langsung tidak mengandungi sumber haiwan.

Ekstrak Boswellia: Diperolehi dari resin pokok Boswellia serrata, ekstrak botanikal ini mengandungi asid boswellik yang menghalang formasi leukotrien, kimia yang dihasilkan oleh tubuh yang menyerang tisu sendi dan menyebabkan ketidakselesaan sendi. Ekstrak proprietary Boswellia yang digunakan dalam AJHT* mengandungi konsentrasi yang tinggi AKBA (3-acetyl-11-keto-beta-boswellic acid), satu asid boswellik dan lain-lain konstituen Boswllia yang digabung untuk menghasilkan bioaktiviti yang lebih unggul dari hanya AKBA. Didalam ujian klinikal yang terbaru, para peserta yang mengambil ekstrak Boswellia dalam AJHT* melaporkan keselesaan sendi yang lebih baik, pergerakan lebih mudah dan kemampuan yang lebih untuk melakukan aktiviti harian berbanding dengan mereka yang mengambil satu lagi jenis ekstrak Boswellia yang mengandungi tahap AKBA yang lebih tinggi.

Ekstrak Jagung Membekalkan Sumber Glukosamin Yang Pekat: Glukosamin adalah sejenis gula mino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans, komponen struktur rawan dan cecair diantara tulang yang membekalkan pelinciran. Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan supplemen glukosamin membantu meningkatkan pelbagai gerakan, mobility dan fleksibiliti. AJHT menampilkan glukosamin hidroklorid, sumber yang paling tinggi konsentrasinya. Ianya diperolehi dari sumber sayuran berbanding dengan lebanyakan glukosamin yang diperolehi dari sumber kekerang.

Vitamin C: New Advanced Joint Health Complex* membekalkan 100% Daily value(Nilai Harian) Vitamin C, satu nutrien yang diperlukan bagi sintesis kolagen.

Zink, Kuprum  Manganese: Mineral surih ini diperlukan untuk membina tisu penghubung.


                               



 Ciri-ciri New Advanced Joint Health Complex*:
  • 100% bebas kekerang
  • 100% vegetarian
  • 100% bebas kondroitin untuk penyerapan glukosamin yang baik
  • Hanya 2 caplets sehari
  • Caplet yang mudah ditelan
  • Tiada perasa tiruan, pemanis atau pengawet
  • Bebas Gluten



 
 
 
 
 

Friday, 27 September 2013

SHAKLEE NUTRIFERON





Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954.
Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian & lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (Nutriferon). Beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga safflower, honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formula yang digunakannya adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan. Penemuan Dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.
Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan dipaten oleh Shaklee. Tiada dijual di kedai-kedai biasa. Hanya boleh didapati melalui Shaklee.
 
 
MANFAAT UTAMA:
 
* Mengukuhkan Sistem Imun Dalam Masa 3 Hari- ianya adalah satu-satunya interferon semulajadidi dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa Interferon mampu merangsang & mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semuljadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T- cells, B-cells dan makrofag.
 
* Melawan kanser & Tumor- Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kimoterapi.
 
* Melindungi Dari Influenza- ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran & pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob temasuk selsema, alergi, inflamasi & influenza.
 
* Meringankan Stress & Kelesuan.
 
* Melambatkan Penuaan- formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus & kuman.
 
* Mengurangkan Infeksi Pesakit Hepatitis B & C- dapat mengurangkan infeksi & meminimumkan kadar ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll.
 
* Mempertingkatkan Menopaus.
 
*Mempertingkatkan PMS.

SHAKLEE GARLIC



Diperbuat daripada bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA pada musim panas.

Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual di pasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba iaitu Rosemary & Spearmint. Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai 2 ulas garlic.



MANFAAT UTAMA:

* Mengandungi Spearmint- mempertingkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung.

* Antibiotik Yang Selamat & Semulajadi.

* Menghalang Alergi.

* Mempertingkatkan Sistem Penghadaman.

* Memoderatkan Tekanan Darah Tinggi- Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.

* Detoksifikasi.

* Menurunkan Kolesterol.

* Mencegah Kanser.

* Menstabilkan Glukos.

SHAKLEE SUSTAINED RELEASED VITA C 500MG

 
  
Setiap tablet vitamin C Shaklee mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan bahawa vitamin C di dalam 2 tablet vitamin Shaklee (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavanoid diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin c di dalam tubuh kita, boleh melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria & radikal bebas.
 
 
MANFAAT UTAMA:
 
* Membentuk Kolagen- merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka & tulang rawan. oleh itu ianya mampu menghalang otot menjadi lembik.
 
* Memperbaiki Simptom Pendarahan- kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam & kulit kasar.
 
* Peningkatan Sistem Imun- membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria & kuman, mengukuhkan sistem umun, mempertingkatkan alergi hidung & kulit, asthma. Ia juga mampu menyingkatkan waktu pemulihan & mengurangkan simptom selsema.
 
* Memerangi Kanser- ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser & membuang kimia berbahaya dari tubuh badan dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
 
* Mencantikkan Kulit- pengambilan vitamin C setiap hari adalah bagus untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah oenyebab utama kejadian jeragat.
 
* Memperbaiki Insomnia- ia memperbaiki insomnia, stress, masalah berkaitan mental seperti keresahan.
 
* Mengekalkan Kolesterol Sihat- Ianya mampu menguangkan kolesterol & tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindar arterosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.
 
 
AMARAN!
 
1 batang rokok mampu menghapuskan 50-100mg vitamin C.
Keresahan akan mempercepatkan penyusutan vitamin C.
Konstraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin C yang banyak.
Terlebih dos vitamin C (melebihi 12 kapsul) akan menyebabkan cirit- birit.

Thursday, 26 September 2013

THE SALE IS ON!!!

Baru sempat nak update blog hari ni...Alhamdulillah...nk inform kat you all yg saya tengah buat harga promosi utk smua produk shaklee...nk beli yang set? Sangat dialu-alukan...hehe..tak nak beli yang set,just nak beli certain-certain vitamin sahaja pun bole juga ye...semuanya bergantung pada bajet anda sendiri..saya just boleh bagi suggestion & penerangan tapi anda yang tentukan untuk sebarang pembelian..
 
Apa yang pasti,anda akan menikmat HARGA TERBAIK dari saya..so cepat2 ambil peluang ni untuk anda bershopping shaklee dengan saya!! Oh ye...sale ni start dari 25/9-30/9 ye...
 
100% semulajadi
100% selamat
100% berkesan
 
 

SHAKLEE OMEGA GUARD





Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut ai sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3x ganda lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
 
Kebanyakan pengusaha-pengusaha kilang mengunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan.. akan tetapi kaedah ini bukan sahaja akan memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutical teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang PALING tulen dan PALING semulajadi sementara menyingkirkan bahan bahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin & PCB (polychlorinated biphenyl-meruakan bahan kimia industri yang sangat toksik)
 
MANFAAT UTAMA:
 
* Asid lemak- omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan. Oleh itu kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly & membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin & kemerah-merahan.
 
* Mencegah penyakit saluran darah dan strok- DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah & kepekatan darah, melincirkan saluran darah & peredaran darah yang lancar. Ia sangat efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal & ketegangan di leher atau sakit kepala. Juga boleh merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah artetiosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
 
* Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori- DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf & retina. Ia penting terutamanya untuk 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan & pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan & pendengaran dan mencegah migrain.
 
* Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru- mengawal sstem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE & penyakit buah pinggang.
 
*Menentang kanser- kajian telah menunjukkan bahawa omega-3 boleh mencegah kanser paru-aru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan & membantu pankreas kanser kulit untuk berfungsi dengan lebih efektif.

Friday, 13 September 2013

SHAKLEE HERB LAX


 
Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi: alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver,s root. Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.
 
 
MANFAAT UTAMA:
 
> Pembersihan najis yang tersekat.
 
> Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
 
> Membantu masalah sembelit.
 
> Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.
 
> Mengempiskan perut.
 
> Membantu dalam mengurangkan / memberi kepejalan pada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas sebagai minuman teh herba.

SHAKLEE ZINC COMPLEX

 
 
Dirumus daripada zink glukonat semulajadi yang bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zink yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita. Zink sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ia berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.
 
 
MANFAAT UTAMA:
 
* Mengaktifkan 200 Jenis Enzim- zink berkebolehan menggabungkan DNA, RNA dan protein, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim didalam tubuh kita untuk memelihara metabolisme gigi & pertumbuhan para remaja.
 
* Membentuk Kolagen- membantu pembentukan protein & kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku & organ.
 
* Memperbaiki Diabetes- membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin dan seterusnya memperbaiki diabetes.
 
* Bintik Putih Di Kuku- bintik putih di kuku adalah tanda difisiensi zink yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, luka, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan ataupun hilang daya ingatan.
 
* Mempertingkatkan Sistem Imun- membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus meningkatkan sistem imun melalui pengeluaran T-cells untuk mnentang kanser & menghalang infeksi penyakit.
 
* Memperbaiki Masalah Prostat- melindungi kesihatan prostat, memperbaiki & meyembuh benign prostatomegaly & keadaan kerap kencing.
 
* Kemampuan Seks Lelaki- pengambilan zink untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zink yang cukup perlu untuk meningkatkan keupayaan seks yang bertenaga.
 
* Ovulasi Wanita-  wanita memerlukan zink untuk ovulasi. Zink juga membantu proses penguncupan uterus, mengembalikan daya ketahanannya.
 
* Memperbaiki Radang Kulit- kajian menunjukkan pengambilan zink sebanyak 4-8 tablet akan membaiki radang kulit jerawat.
 
* Mengekalkan Deria Bau- untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif.
 
 
 

SHAKLEE GLA COMPLEX



Kebanyakan GLA (Gamma-Linolenic Acid) yang tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO) manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2x ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3x lebih dari segi bioavailabiliti dan 3x lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Digabungkan dengan minyak sunflower & vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran & keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap & mengadun ke dalam sel dan tisu.
 
MANFAAT UTAMA:
 
€ Herba Tradisi Yang Dipercayai- boleh merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf & meningkatkan stamina.
 
€ Mengawal Selia Estrogen Dan Testosteran- GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki & wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air & sakit payudara.
 
€ Melambatkan Menopaus
 
€ Memperbaiki Prostatomegaly- GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
 
€ Menentang Kanser- GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sisten imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor & kanser.
 
€ Memperbaiki Inflamasi Kulit- dapat mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Juga meringankan sakit & bengkak yang terjadi dari rheumatisme & arthritis.
 
€ Menghalang Komplikasi Diabetes- merendahkan paras gula dalam darah, berkesan untuk penghidap diabetes semasa hamil & tua.
 
€ Pelangsingan Dan Menghalang Pertambahan Berat Badan- merendahkan kolesterol LDL, menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit & otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik. Ambil semasa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.
 
€ Menghalang Tekanan Darah Tinggi- menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis & myocardial infarction.
 
€ Memperbaiki Tektur Rambut- Memperbaiki rambut kering & gugur.
 
€ Hyperaktif Dan Autisme (ADD/ADHD)



SHAKLEE VITA E COMPLEX






 Diperbuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl. D-alpha tocopheryl yang aktif secara fisiologi & digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gamma, delta). Ianya adalah vitamin E paling lengkap dipasaran.

Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubub kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah & tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan & melindungi retina.

MANFAAT UTAMA:
 
♡ Melindung Jantung- pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatkan kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.
 
♡ Mempertingkatkan Sistem Reproduktif-  para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

♡ Anti Penuaan- 1 kapsul sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat & bintik penuaan. Mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada & otot peha.

♡ Anti Oksidan Yang Kuat- pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat & berkesan unuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang/melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Juga mampu memperbaiki masalah oksidasi- katarak & masalaha penglihatan.

♡ Kelestarian Tenaga- meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

♡ Memperbaiki Arthritis- Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos & sakit sendi.

♡ Menghalang Keguguran- merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopoaus seperti hot flush. Juga berkesan untuk menghalang kematian janin & keguguran.

♡ Memperbaiki Parut- memperbaiki bengkak & ulser kulit. Boleh diguna terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

Thursday, 12 September 2013

SHAKLEE OSTEOMATRIX



Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi & garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus & vitamin D, zink, kuprum & boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh & menghalang endapan sesetengah mineral.


MANFAAT UTAMA:

* Menguatkan Tulang- Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (ricket dewasa), kuku rapuh, ekzema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah & merangsang darah untuk memekat.

* Memperbaiki Kekejangan & Kebas-Kebas- Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi & artritis.

* Meringankan Stress- Ianya menyeimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang selesa, memperbaiki jantung yang berdebar, gementar, mimpi buruk & stress. juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala & pitam.

* Memperbaiki Masalah Haid.

* Pengalkalian Tubuh- Kalsium adalah mineral alkalin dan ianya berkesan memastikan imbangan PH tubuh. juga mampu menghalang obesiti pada usia tua.

* Memperbaiki hiperaktiviti perut & sakit gastrik.

* Vitamin D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


SHAKLEE LECITHIN

    

Diekstrak dari kacang soya bukan-GMO, setiap kapsulnya mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin & 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus & lemak tak tepu.
 
 
MANFAAT UTAMA:


》 Menyerap Vitamin Yang Larut-Lemak- Membantu tubuh untuk menyerap vitamin A,D,E & K yang larut lemak.

》 Melindungi Hati- Menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati & hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.

》 Pemecahan Lemak & Kolesterol- Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salur darah.

》 Pelangsingan- Menghalang obesiti.

》 Mencantikkan Otot & Kulit- Membentuk membran sel, melembab & menghaluskan kulit, mengaktifkan metabolisme sel & melambatkan penuaan.

》 Memperbaiki Alergi- Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit- dermatitis, demam alergi.

》 Menghalang Terjadinya Batu Karang- 90% daripada batu karang terjadi dari kolesterol. Lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

》 Meningkatkan Daya Ingatan & Meringankan Stress- Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang meningkatkan kuasa pembelajaran,memperbaiki daya ingatan,menghalang Alzheimer & meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah Lecithin secukupnya untuk tumbesaran sihat janin.

》 Menghalang Tekanan Darah Tinggi- Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah.

》 Memperbaiki Prostat Lelaki.

》 Meringankan Sembelit- Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan. Ianya melembabkan usus & meleraikan toksin dalam usus.

Wednesday, 11 September 2013

SHAKLEE ALFALFA

   


 Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) secara organik di California yang bebas pestisid, herbasid & menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi dikalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang- kurangnya 2 tahun untuk membesar & akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya.
 

MANFAAT UTAMA:

¥ Mencuci Hati, Darah & Usus - Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid,menghilangkan toksin dari badan,membersihkan hati,kolon, darah & mencantikkan kulit & otot.

¥ Melawan Alahan - Memperbaiki keadaan kulit & hidung sensitif,kurap,bau badan & ulat air dengan berkesan.

¥ Baik Untuk Perubahan Patologi Dalam Usus & Perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity ,ulser gastrik, hepatitis & sembelit.

¥ Menyingkirkan Lemak & Kolestrol - Hanya alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.

¥ Melawan Tumor - Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan dapat memperbaiki sel-sel kanser & membuang tumor.

¥ Melegakan Keletihan

¥ Mencegah / Merawat Atritis



SHAKLEE VITA -LEA IRON FORMULA

    

 Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin & mineral yang pertama dicipta di dunia. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap yang diekstrak daripada sayuran & buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting. Diformulasikan secara komprehensif & sangat seimbang.
 
     Tablet Vita-Lea disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah terkini & teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab".  Merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air & tubuh manusia. Mineral yang terkandung didalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
 
     Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan supplemen Shaklee ini selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
 
 
MANFAAT UTAMA:
 
¤ Penambahan Tenaga Segera - Pemberi tenaga, kecergasan tubuh & kekuatan mental sekaligus membantu sistem memori & fokus dalam study mahupun kerja seharian.

¤ Keupayaan Sistem Produktif - penting untuk kanak-kanak & remaja yang sedang membesar.

¤ Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme & melambatkan proses penuaan.

¤ Elemen Penting Pada Sel Tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses tumbesaran ,pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku & hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

¤ Melindungi Organ - Melindungi fungsi buah pinggang, jantung & hati.

SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)


Energizing Soy Protein dari Shaklee merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin & 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur - tua & muda. Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga untuk pesakit kencing manis.
 
    Satu hidangan shaklee ini bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, 12x ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric & sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
 
 
MANFAAT ESP :
 
♥ Awet Muda - Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dll. Pengambilan yg kerap adalah kunci awet muda.

♥ Baik Untuk Hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis & sakit jantung.

♥ Baik Untuk Prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan & perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus & pembesaran prostat.

♥ Meremajakan Kulit - Merangsang pembentukan semula kulit & otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit & kepejalam otot, mempercepat penyembuhan luka & mengurangkan kesan parut.

♥ Pembekal Tenaga - Membekal tenaga dengan segera & meningkatkan sistem keimunan.

♥ Membaiki Pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban & rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan & kesan tua.

♥ Membaiki Memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual & rangsangan.

Sunday, 8 September 2013

SHAKLEE MEAL SHAKES



Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap & asid amino serta nutrisinya mudah diserap utk kegunaan seharian. Diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu sayur-sayuran, buah-buahan, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dll.

Meal Shakes Shaklee dihasilkan utk semua golongan iaitu bayi, pelajar, kanak-kanak, ibu mengandung, atlet, vegetarian, orang sakit, orang yg sibuk bekerja atau selalu mengambil makanan segera.


MANFAAT UTAMA:

* Nutrisi Lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral & zat perlu.

* Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh - kaya dengan protein ( tidak mengandungi laktosa),
membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dll.

* Membantu Tumbesaran - mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium & magnesium untuk membina tulang & sel-sel untuk proses membesar.

* Anti Oksida - mengandungi Vitamin A, C, E, Zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan & melambatkan proses penuaan.

* Mengembalikan Seri Wajah - mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi & copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.

* Detoksifikasi - kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan & sisa buangan dari perut & usus.

* Kelazatan Rasanya - penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral & tenaga. Tanpa sebarang pewarna & gula tiruan.

Friday, 6 September 2013

PROMOSI!! PROMOSI!!

 
 
  
 
YOU'LL GET THE BEST PRICE FROM ME!
HURRY!!!!!

MODE BERBISNES DAH ON!!! LET'S ROCK & ROLL!!

Alhamdulillah, syukur pada Yang Maha Kuasa sebab at last siap juga blog ni..(hey! this is my first try tau..hehehe..).. so kepada sapa-sapa yg dh explore blog ni...dah baca info-info berguna dalam blog ni....terima kasih banyak2! SALAM PERKENALAN KEPADA ANDA SEMUA!

Semalam dah beli dah buku log...stationaries..buku nota...print out dokumen2 & info penting...cari ilmu...cari gambar..(dgn bantuan pakcik gugel (^-^)..) memula tu memangla merangkak2 juga laa coz format dah tak sama macam dulu tapi takpe..yng penting AZAM dan USAHA untuk MAJU KE HADAPAN!!hehehe....

"Once you  let go negative people, positives ones appear."



SEBAB MENGAPA BADAN KITA PERLUKAN SUPPLEMEN?

OK...sebelum kita baca info2 yang lain, why not saya share dulu tentang kepentingan pengambilan supplemen? Kenapa badan kita perlukan supplemen??:)
  1. Dalam sesetengah situasi, badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yang boleh diperolehi daripada makanan. Contohnya pengambilan vitamin C dan Vitamin E yang diperolehi daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberi kesan pencegahan dan anti penuaan.
  2. Buah-buahan & sayur-sayuran yang ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan galian yang kurang berbanding dengan buah & sayur dari tanah yang subur. Racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah & sayur tersebut.
  3. Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan. Contohnya Vitamin C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa memasak.
  4. Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohol & antibiotik boleh mengganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafein, lemak, gula & garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan didalam tubuh.
  5. Makanan seharian yang tidak seimbang serta tidak mengikut piramid makanan yang dicadangkan.
  6. Gaya hidup masakini dengan kehidupan yang sibuk, jarang memasak di rumah & lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi kandungan bahan kimia.
  7. Bagi yang bekerja, makanan tengahari selalunya di luar & hidangan malam disediakan seringkas mungkin, maka pengambilan makanan seimbang kadangkala tidak dititikberatkan.
 




Thursday, 5 September 2013

SHAKLEE>>> ALWAYS SAFE....... ALWAYS WORKS... ALWAYS GREEN!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Saya adalah pengedar sah SHAKLEE anda!!

bagi anda yang berada di Sungai Petani & seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Tak dilupa juga bagi yang berada di Labuan!

Any inquiries or orders???
Just call/PM/Whatsapp/Viber/WeChat:
Lizawana 013 488 7082
SID: 1024671

nak email pun boleh...