Wednesday, 30 October 2013

SHAKLEE B COMPLEX

Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan yang sangat tinggi & berkualiti. Ini kerana asid folik yang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh & hampir 99% yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.
B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua ini perlu ada pada vitamin B complex untuk mendapatkan keseimbangan & keberkesanan yang sempurna.

MANFAAT UTAMA:

# Menukar makanan kepada tenaga - Bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat & protein kepada tenaga..sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.

# Melawan tekanan - Memastikan kesihatan fungsi saraf sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan & insomnia.

# Membantu tumbesaran - Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi & kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak & tulabg belakang.

# Rambut beruban & gugur - Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban & mengekalkan kesihatan rambut.

# Baik untuk mata - Mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan.

# Mencegah anemia - Membantu pembentukan sel darah merah yang sihat & antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras dalam sistin untuk kesihatan kardiovaskular  merawat/mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan,migrain, muntah-muntah, mabuk darat & laut.

# Meredakan senggugut.

# Detoksifikasi.

# Mencegah perlcche - Dikenali sebagai rekahan mulut, mencegah jangkitan lidah, nafas berbau.

TESTIMONI SET KECANTIKAN / SET JERAWAT

Assalamualaikum...apa khabar anda semua?dah lama rasanya tak update blog ni...dah bersawang dah...hihi

Ok,hari ni saya nak share ngan anda semua satu testimoni terbaru dari customer saya yang baru je consume vitamin shaklee ni..Beliau mempunyai masalah jerawat yg boleh dikira agak teruk juga..biji2 besar..merah2 pula..so saya suggest agar beliau try makan Vitamin E, ESP & GLA... Alhamdulillah,selepas 2 minggu lebih mencuba produk shaklee ni, dia dah mula terasa perubahan pada kulit wajah..jerawat dah mula kecut...selain kulit muka yang dah menunjukkan kesan positif,customer ni juga happy coz badan rasa bertenaga & masalah lain iaitu keputihan pun dah hilang...yeahooo!!!

So anda bila lagi nak try? Produk Shaklee memang terbukti berkesan & selamat! Jangan malu jangan segan..jom pm/sms/whatsapp saya di 013-488 7082..saya akan bagi anda harga KEDEBOOMM!!

Thursday, 3 October 2013

SHAKLEE COLLAGEN POWDER


 Alhamdulillah bersyukur kepada Yang Maha Esa kerana masih diberi peluang untuk borkongsi info di blog ni..
 
 Hari ni saya berkongsi dengan anda semua tentang satu lagi produk Shaklee yang memang power lagi marvellous iaitu Shaklee Collagen Powder. Apa bezanya collagen powder keluaran Shaklee dengan yang lain? Kan banyak produk yang dijual di pasaran mengandungi kolagen...(^-^) meh saya kongsi sedikit info mengenai  kelebihan Shaklee collagen powder ni.
 
  1. Shaklee Collagen Powder mengandungi 4000mg Kolagen RSS (sisik ikan merah) proprietari, sejenis kolagen tulen & bermutu yang diekstrak dari sisik ikan merah.
  2. Berat molekular kolagen Shaklee adalah sangat rendah iaitu cuma 1000 Dalton (berat disukat dalam Dalton). ini memudahkan proses penyerapan oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
  3. Mengandungi 7....diulangi....7 ramuan utama yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS & menyokong kecantikan anda dari dalam dan luar. 7 ramuan utama tersebut adalah:
              * Kolagen dari sisik Ikan Merah - Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran  kadar penyerapan yang tinggi berbanding kolagen haiwan.
              * Ekstrak Biji Camellia Japonica - Biji Japonica terdiri daripada asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon iaitu antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.
             * Ekstrak Pfaffia - juga dikenali sebagai ginseng Brazil. Apabila Pfaffia digabungkan dengan ekstrak bini Camellia Japonica, ia dapat membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa untuk mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap & licin.
            * Elastin dari kolagen ikan - Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik,
            * Vitamin C dan Vitamin B - Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen & menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta dalam metabolisme karbohidrat, lemak & protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk pengasilan kolagen dalam sel.
           * Ekstrak Kekerang - Glukosamin ekstrak kekerang adalah penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi & menghidrat mata untuk ketidakselesaan mata.
           * Lactobacillus Acidophillus - Membantu mengimbangi mikroflora usus  membantu membina semula sistem usus yang sihat untuk meningkatkan penyerapan kolagen.
 
MANFAAT UTAMA: